Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O zonama zaštite u zaštićenim područjima

Na poziv Kluba „Aktivni uživaoci prirode“, koje za svoje članove organizuje obilaske prirodnih dobara, predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije održali su predavanja 18. novembra 2015. godine u prostorijama Biblioteke beogradske opštine Zvezdara. Teme predavanja bile su sistem zaštite prirode i režimi zaštitnih zona u zaštićenim područjima.

U uvodnom izlaganju, rad Zavoda i kategorije i vrste zaštićenih područja u Srbiji, predstavila je andragog Nataša Panić, dok je ing. šumarstva Vladimir Nikolić govorio o režimima zaštite unutar prirodnih dobara na primeru zaštićenog područja Park prirode „Šargan – Mokra gora“.

Budući da članovi Kluba, kao aktivni posetioci prirodnih dobara poznaju njihove karakteristike i vrednosti, ali ne i načine i modele zaštite, predavanja su pratila brojna pitanja o realizaciji mera i režima zaštite u praksi i mogućnostima njihovog doprinosa zaštiti prirode.

U znak zahvalnosti za odaziv na poziv Udruženja i prepoznavanje članova kao partera u zaštiti, ovom prilimom Zavodu je uručena Zahvalnica za uspešnu saradnju, učešće i doprinos u radu Kluba u afirmaciji prirodnih vrednsti i unapređenju ekološke svesti.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.