Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Program edukacije predškolaca o zaštiti prirode

Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Zemun, u periodu od 30. novembra do 02. decembra 2015. godine, realizovao je obrazovne igraonice o zaštiti prirode za predškolce iz zemunskih vrtića.

Predškolci iz vrtića „Čarolija“, „Mala sirena“, „Alisa“, „Vrapče“, „Zvončica“ i „Cvrčak“, kroz tematske radionice koje su vodili stručni saradnici Zavoda, učili su o zaštiti ugroženih vrsta, osnovnim pojmovima zaštite prirode, značaju zaštite divljih biljnih i životnjskih vrsta u cilju razvijanja pozitivnog odnosa i stava prema prirodnoj baštini. Skoro dve stotine dece je u ovim radionicama sa zadovoljstvom učestvovalo u igri „Ekoskakalica“, „Hodam kao meda“, i „Sačuvajmo stanište“ i pokazalo veliko interesovanje za priču o divljim vrstama, ali i za rad Zavoda.

Predstavnicima vrtića uručeni su materijali Zavoda za dalji obrazovni rad sa decom, Bojanka sa motivima ugroženih vrsta, Eko zabavnik: Svet prirode, kao i posteri Zavoda (Drveće Srbije, Ribe Srbije i Leptiri Srbije).

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.