Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Filmski program Zavoda u zemunskim školama

Tokom novembra i decembra meseca 2015, povodom Dana opštine Zemun, već tradicionalno je organizovan prirodnjački filmski program za zemunske osnovce. Zavod već više godina uspešno sarađuje s Opštinom Zemun na edukaciji mladih u cilju prenošenju znanja o zaštiti prirode i negovanja generacija odgovornih građana prema nacionalnoj prirodnoj baštini. U duhu ove saradnje, Dan Opštine je bio dobar povod da se projekcijom filmova u produkciji Zavoda učenicima na popularan način predstavi tema zaštite prirode.

Projekcije filma Zavoda „Čovek i ptica“ održane su u zemunskim osnovnim osnovnim školama „Sonja Marinković“, „Sutjeska“, „Rade Končar“ i „Majke Jugovića“. Projekcije filma praćene su predavanjima o zaštiti prirode koja su prilagođena uzrastu učesnika programa, učenika od prvog do petog razreda.

Učenici su pokazali veliko interesovanje, ali i razumevanje ove teme, i iskazali pravi „zaštitarski“ duh što podstiče na dalje edukativne akcije, a školama su ovom prilikom dodeljena obrazovna izdanja Zavoda.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.