Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Povodom gostovanja foto izložbe „Priroda Srbije“ u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu

Izložba fotografija nagrađenih radova za 2014. godinu na stalnom Foto konkursu Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije“, od 27. novembra 2015. godine gostuje u galeriji "Kuloari" u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Gimnazijalce koji su svoja interesovanja u školovanju usmerili ka usavršavanju u matematičkim disciplinama, izložba koja otkriva svet prirode često skriven od ljudskog pogleda, motivisala je da o prirodnoj baštini naše zemlje saznaju više i tim povodom pozovu predstavnike Zavoda da održe tematski susret u školi.

Kako bi učenicima druge, treće i četvrte godine predstavili rad u zaštiti prirode i njen skriveni svet, 23. decembra 2015. godine predstavnici Zavoda posetili su školu. Ovim povodom, u svečanoj sali Gimnazije rad Zavoda i osnovne aktivnosti u zaštiti prirode, kao i stalni foto konkurs, učenicima je predstavila Nataša Panić. Veliko interesovanje i zanimanje za temu zaštite retkih i ugroženih vrsta gimnazijalaca izazvalo je predavanje mr Rastka Ajtića na temu „Otrovne zmije Centralnog Balkana“. Jedan školski čas bio je malo da herpetolog Zavoda odgovori na sva pitanja i komentare koji su učenici imali na temu izlaganja, tako da je zakazan ponovni susret i druženje u novoj godini.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.