Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Razvoj indikatora biodiverziteta na klimatske promene

Agencija za zaštitu životne sredine je započela sa sprovođenjem projekta „Razvoj indikatora klimatskih promena i biodiverziteta u Srbiji“, koji se realizuje u okviru saradnje češke i srpske vlade. Angažovani od strane Češke razvojne agencije, eksperti Mihael Hošek i Jan Dušek su posetili Srbiju radi prikupljanja informacija o institucijama i postojećim podacima vezanih za razvoj indikatora biodiverziteta na klimatske promene.

Tokom dvodnevne posete i razgovora sa predstavnicima iz sektora za klimatske promene Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Agencije za zaštitu životne sredine, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Instituta za meteorologiju, Instituta za šumarstvo i Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, češki eksperti posetili su i Zavod za zaštitu prirode Srbije u Beogradu.

Nakon upoznavanja sa delatnošću i kapacitetima Zavoda, koje su predstavili Marija Trikić, načelnik odeljenja za prirodna dobra, mr Verica Stojanović, botaničar i dr Nenad Sekulić, zoolog, predstavnici Češke agencije su ukazali na potrebu dalje komunikacije sa Zavodom u cilju utvrđivanja vrsta i „osetljivih područja“, odnosno značajnijih indikatora biodiverziteta kao najpogodnijih za monitoring uticaja klimatskih promena u petogodišnjem periodu, koliko je i predviđeno trajanje samog projekta. Na sastanku je predočeno da će nacrt projekta, nakon prikupljanja svih postojećih podataka od značaja za utvrđivanje indikatora za uticaj klimatskih promena biti predstavljen u martu 2016. godine.

Više informacija o predlozima eksperata iz Republike Češke nakon svih obavljenih razgovora i daljoj realizaciji projekta, mogu se naći na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine http://www.sepa.gov.rs

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.