Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Učenici Ruske škole u Zavodu

Zavod su u utorak 14.6.2016. posetili učenici nižih razreda Ruske škole u Beogradu. Tridesetak učenika, uglavnom izvornih govornika ruskog jezika, kao i nekoliko dece iz Srbije koja pohađaju ovu školu, proveli su dva sata igrajući se i učeći u obrazovnim igrama na ekološke teme, koje su vodili saradnici Zavoda, Nataša Panić i Bojana Bojović, i volonter u Zavodu Goran Martinović. Učenici Ruske škole posetili su Zavod u organizaciji Udruženja „Volim prirodu“ iz Beograda.

U okviru ekološkog obrazovnog programa deca su, najpre, obišla izložbenu postavku Zavoda, koju su ispratila sa velikim interesovanjem za eksponate i priču o njima. Nakon toga, deca su odmah prešla u baštu na trećem spratu Zavoda, gde su ih čekale tematske igre, posebno osmišljene u Zavodu, a koje se već duži vremenski period sprovode u okviru obrazovnih aktivnosti Zavoda namenjenih učenicima osnovnih škola. U okviru ovih igara, deca su najveće interesovanje pokazala za bojanku sa likovima zaštićenih vrsta i slagalicu na istu temu, a ni ovaj put nije izostalo interesovanje za „Eko-skakalicu“ sa pitanjima o zaštićenim vrstama, u kojoj su deca pokazala da znaju, na primer, čime se hrani beloglavi sup, i kako da se ponašaju ako u prirodi sretnu zmiju.

Poslednjih pola sata boravka u Zavodu deca su provela gledajući film „Bele rode moje ravnice“, glasno pokazujući svoja zapažanja o tome kako roda štiti svoje mladunce, ili kako se rode istežu, ispuštaju zvuke, šire krila i ponekad kljunom udare jedna drugu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.