Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Za bolju zaštitu prirode jasnom i efektnom komunikacijom

U organizaciji WWF-a (Svetski fond za prirodu), održana je dvodnevna radionica za upravljače zaštićenih područja „Komuniciraj jasno, glasno i efektno“ u Sremskim Karlovcima, u cilju unapređenja interne i eksterne komunikacije.

Zaposleni u institucijama i organizacijama za zaštitu prirode, na poslovima u okviru kojih se realizuje komunikacija, promocija i širenje svesti javnosti o značaju prirodnih dobara, učešćem u radionici imali su priliku da usavršavaju veštine komunikacije. Poseban akcenat u obuci stavljen je na uvežbavanje jasnog i usmerenog slanja poruka, kako u internom, tako i u eksternom okruženju, kako bi se olakšala i unapredila saradnja sa zainteresovanim stranama za zaštićena područja.

Tokom dva dana rad se odvijao u tri tematske celina. Prvu tematsku celinu, koja je pokrivala oblast definisanja ključnih ciljnih grupa za komunikaciju, konkretizaciju problema u komunikaciji, definisanje ključnih poruka za uspešno komuniciranje upotrebom alata i tehnika za uspešno komuniciranje na osnovu prepoznatog stila komuniciranja sagovornika, kroz metaprograme vodila je Marija Grujić, trener i „coach“.

Značaj jasne i korektne komunikacije učesnicima je predstavila Milica Kuburović, novinar i direktor projekta NVO Centra za inovativne aktivnosti kroz predavanja i radionice u okviru kojih su razvijane veštine uspostavljanja kontakata sa novinarima, pismene komunikacije i javnog nastupa. Treću tematsku celinu koja je pokrivala oblast komuniciranja preko društvenih mreža predstavila je Tijana Stojanović iz WWF-a.

Radionica održana u Sremskim Karlovcima je prva u nizu planiranih obuka za poslove komunikacije u zaštićenim područjima, koje će WWF realizovati kroz projekat „Zaštićena područja za prirodu i ljude“.

Agendu radionice možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.