Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Povodom obeležavanja 35 godina Nacionalnog parka „Tara“

U organizaciji JP „NP Tara“, povodom obeležavanja 35 godina Nacionalnog parka „Tara“, 13. jula 2016. godine, u Centru za posetioce u Bajinoj Bašti predstavnjene su aktivnosti i inicijative u upravljanju i razvoju Parka, i promovisan „Leksikon Nacionalnog parka Tara“ u izdanju Službenog glasnika.

U okviru programa obeležavanja godišnjice, v.d. direktor JP „NP Tara“, Dragić Karaklić uručio je diplome i zahvalnice institucijama i pojedincima za njihov doprinos i saradnju u realizaciji zaštite i razvoja prirodnih vrednosti Parka. Diplomu Zavodu za zaštitu prirode Srbije za nesebičnu pomoć i uspešnu saradnju sa JP „NP Tara“, primila je dr Dragana Ostojić, načelnik odeljenja za prirodna dobra, predeone vrednosti i prostorno-plansku dokumentaciju i rukovodilac programa zaštite NP „Tara“ u Zavodu.

Prve inicijative da Tara dobije status nacionalnog parka nastale su 1950. godine, da bi na osnovu valorizacije koju je uradio Zavod za zaštitu prirode Srbije, Skupština Srbije 13. jula 1981. zvanično proglasila i osnovala Nacionalni park „Tara“.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.