Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Učešće Zavoda za zaštitu prirode Srbije u akcijama povodom obeležavanja Dana bez automobila

Zavod za zaštitu prirode Srbije je povodom Evropskog dana bez automobila 22. septembra 2016. godine u Hajd parku organizovao eko radionice o zaštiti prirode i sveta divljine za beogradske predškolce i učenike. Eko radionice bile su deo tematskog programa manifestacije „Dan bez automobila“ u organizaciji beogradske opštine Savski venac.

U okviru eko radionica Zavoda, deca su imala priliku da učestvuju u igri eko-skakalica, da rešavaju lavirinte, puzle i memorijske kartice, i uče o divljim vrstama koje žive kod nas, dok je opština za decu organizovala iteraktivnu radionicu, folklorne igre, i omogućila da se provozaju na poligonu za vožnju bicikla, kao i da učestvuju u maloj školi plesa i uče o bezbednosti u saobraćaju.

Ovim povodom, u cilju promocije pešačenja i vožnje bicikla, zaposleni u Zavodu formirali su ekipu koja je učestvovala u akciji Bike Friendly, i prešli biciklom ili peške 80 kilometara na putu od posla do kuće. U ovoj akciji, svi prijavljeni učesnici u Srbiji prešli su preko 3000 kilometra.

Akcije povodom obeležavanja Dana bez automobila deo su inicijative da se prevaziđu činjenice koje ukazuju na štetne efekte emisije izduvnih gasova na život stanovnika u gradovima.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.