Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Na Jesenjem festivalu zdravlja u Beogradu

Jesenji festival zdravlja u Beogradu održan je u Domu omladine 22. i 23. septembra pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a u cilju promocije najširoj javnosti modela zdravog života kroz pravilnu ishranu, wellness, zdravstvenu i kozmetičku negu i boravak u prirodi.

Zavod za zaštitu prirode Srbije prvi put je učestvovao na festivalu koji se održava po četrnaesti put, i ovim povodom imao svoj info pult u okviru koga su posetioci imali priliku da, u razgovoru sa predstavnicima Zavoda, saznaju više o zaštićenim vrednostima na području Beograda, kao i o tome kako se realizuju poslovi očuvanja prirode, ali i da dobiju promotivne i obrazovne materijale o prirodnim dobrima i retkim vrstama u našoj zemlji.

U cilju predstavljanja značaja očuvanja prirode i biodiverziteta i zaštićenih područja kao prostora koji imaju izuzetne lekovite karakteristike i mogu predstavljati značajna područja sa aspekta zdravlja, stručnjak Zavoda, mr Verica Stojanović odžala je predavanje na temu „Biodiverzitet Srbije: riznica zdravlja“.

Na Festivalu se predstavilo više od 80 izlagača, dok su predavanja obuhvatila oko 60 tema posvećenih zdravlju, sportu i zdravom životu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.