Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Deseti tradicionalni Jesenji kamp u Predelu izuzetnih odlika „Veliko ratno ostrvo“ u Beogradu

Tradicionalni jesenji kamp o zaštiti životne sredine u PIO „Veliko ratno ostrvo“, u organizaciji JKP „Zelenilo-Beograd“, održan je u periodu od 10. do 13. oktobra 2016. godine. Tema ovogodišnjeg kampa bila je „Upravljanje zaštitom prirodnih dobara sa posebnim osvrtom na Veliko ratno ostrvo“.

U radu Kampa učestvovalo je preko 50 studenata Geografskog, Rudarsko-geološkog i Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“. Povodom početka 10. jubilarnog Kampa, učesnike je posetio Siniša Mali, gradonačelnik Beograda i ovom prilikom, u razgovoru sa studentima se složio da je na Velikom ratnom ostrvu potreban Centar za edukaciju i posetioce, kako bi ova jedinstvena učionica o prirodi u centru grada bila dostupna tokom cele godine. Direktor JKP „Zelenilo-Beograd“ Slobodan Stanojević, izrazio je zadovoljstvo budući da je Siniša Mali prvi gradonačelnik koji je posetio učesnike Jesenjeg kampa, istakavši „da će rad Centra za posetioce za koji postoji projekat, svakako unaprediti upravljanje ovog jedinstvenog prirodnog dobra“. Direktor JKP „Zelenilo-Beograd“ g. Stanojević, rekao je i da kao upravljači PIO „Veliko ratno ostrvo“ imaju „osnovni zadatak da poštuju uputstva Zavoda za zaštitu prirode Srbije, kao i Zakon o zaštiti životne sredine, kako bi ovaj prirodni rezervat bio dostupan javnosti, naravno u onoj meri u kojoj se ne ugrožava njen ekosistem“.

Povodom obeležavanja jubileja, na otvaranju Jesenjeg kampa dodeljene su zahvalnice institucijama, organizacijama i pojedincima za učešće i podršku u organizaciji. Ovom prilikom, zahvalnica je dodeljena i Zavodu za zaštitu prirode Srbije za institucionalnu podršku i stručnom saradniku Zavoda Dejani Lukić, inž. pejs. arhitekture za učešće u obrazovnom programu Kampa.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.