Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Drugi Kongres studenata biologije „Simplast“

Drugi Kongres studenata biologije „Simplast“ održan je od 27.10. do 31.10.2016. godine, na Zlatiboru u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, u organizaciji Saveza studenata Biološkog fakulteta uz podršku Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili akademik Vladimir Stevanović; dekan Biološkog fakulteta Željko Tomanović, predsednik Skupštine opštine Čajetina, Miloje Rajović i predsednik Saveza studenata Biološkog fakulteta Dino Martinić.

Tokom pet dana trajanja Kongresa, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima, radionicama, sesijama i diskusijama posvećenim različitim biološkim disciplinama.

Program KSB Simplast je zainteresovao studente svih modula i godina Biološkog fakulteta, sve aktivnosti su bile izuzetno posećene, a učesnici veoma uključeni u rešavanje zadatih problema i analiziranju rezultata. Kroz ovakav vid neformalnog obrazovanja, Simplast je uspeo da umanji distancu između profesora i studenata, da pruži uvid u nove tokove nauka, kao i da omogući međugeneracijsko upoznavanje, druženje i razmenu iskustava.

Pored studenata Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u programu kongresa su učestvovali i studenti bioloških departmana Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Kongres studenata biologije „Simplast“ je jedini kongres ovakvog tipa u Srbiji, i teži da se, kroz promociju nauke, bori za njen napredak u našoj zemlji. Organizacioni tim će se potruditi da Kongres kao takav postane tradicija Biološkog fakulteta u Beogradu, ali i da se iz godine u godinu usavršava i napreduje zajedno sa učesnicima.

Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je orgnizaciju Kongresa, i ovom prilikom za nagrade najboljim studentima obezbedio svoja izdanja. Na Kongresu su posebno prezentovana zajednička izdanja Biološkog fakulteta i Zavoda Crvena knjiga faune I vodozemci i Crvena knjiga faune II gmiizavci.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.