Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Srbija među najuspešnijima u Evropi po izveštavanju o zaštićenim područjima

Evropska agencija za zaštitu životne sredine (European Environment Agency – EEA) objavila je prvi izveštaj o prioritetnim tokovima podataka o životnoj sredini prema novom sistemu bodovanja u 2016. godini u okviru koga se boduje 39 zemalja (zemlje članice i saradnice EEA).

Prema ovom izveštaju, Srbija se za indikator „Zaštićena područja“, sa četiri boda nalazi među šest najbolje ocenjenih zemalja. Izveštaj po indikatoru „Zaštićena područja“ priprema nacionalna Agencija za zaštitu životne sredine na osnovu podataka Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Izveštavanje po osnovu indikatora „Registar ispuštanja i prenosa zagađujućih supstanci (E-PRTR), pokazuje da je 31 zemlja od 33 ocenjena sa četiri boda, među kojima je i Srbija.

Na osnovu objavljenih rezultata, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine objavilo je da se prema izveštaju Evropske agencije za životnu sredinu, Agencija za zaštitu životne sredine Srbije nalazi među najbolje ocenjenim agencijama u Evropi.

Kompletnu vest o rezultatima izveštaja Evropske agencije za zaštitu životne sredine (Еuropean Environment Agency – EEA) možete pogledati na sajtu Vlade Republike Srbije LINK

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.