Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Igraonice za predškolce o zaštićenim hrastovima, biljkama i životinjama

Na „Trgu bajki“, prostoru uređenom za igraonice i predstave za najmlađe Beograđane, u ulici Bulevar kralja Aleksandra ispred pozorišta Vuk Karadžić, Zavod za zaštitu prirode Srbije na poziv organizatora manifestacije Skupštine grada i JP „Srbijašume“, održao je radionicu o zaštićenim hrastovima u Srbiji.

U specijalnoj, za tu priliku postavljenoj drvenoj kućici JP „Srbijašume“, 28. decembra 2016. i 10. januara 2017. godine, predstavnici Zavoda inž. šumarstva Vladimir Nikolić i andragog Nataša Panić, održali su radionicu u kojoj su deca popunjavajući bojanku o hrastovima učila zašto treba da štitimo hrastove. Ovom prilikom, deci je Vladimir Nikolić objasnio koje sve vrste hrastova rastu u našoj zemlji, kako mogu da ih razlikuju i gde mogu videti šume hrastova. Koje biljke i životinje žive u našim hrastovim šumama, deca su učila prolazeći igru „Eko skakalica“.

O zaštićenim biljkama i životinjama, krajem prošle godine, imala su priliku da uče i deca koja pohađaju predškolsku grupu Osnovne škole „dr Arčibald Rajs“ iz Beograda, kada su ih posetili predstavnici Zavoda. Deci je o retkim biljnim i životinjskim vrstama u Srbiji pričala volonter Zavoda Sonja Tošić, dok su kroz kreativne igrice koje je vodila andragog Nataša Panić, kao što su: „Eko skakalica“, „Medveđa staza“ i „Pronađi dva ista para životinja“, deca nastavila da uče o značaju zaštite prirode.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.