Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Skup o ekološkim mrežama

U cilju predstavljanja aktivnosti u razvoju ekološke mreže Srbije i izrade crvenih lista i knjiga, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Srbije, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Departman za biologiju i ekologiju PMF-a Univerziteta u Novom Sadu, organizuju Skup o ekološkim mrežama „Od postojećih podataka o vrstama do uspostavljanja ekološke mreže i aktivne zaštite biodiverziteta Srbije.”

Skup će biti održan u ponedeljak, 23. januara 2017. godine, sa početkom u 10:00 časova u Svečanoj sali rektorata Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 1, Beograd).

Rad skupa otvoriće dr Stana Božović, državni sekretar Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine. Uvodnu reč u rad Skupa održaće mr Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, prof. dr Željko Tomanović, dekan Biološkog fakulteta Univerziteta Beogradu i prof. dr Goran Anačkov, direktor Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pored predstavljanja rezultata u ustanovljavanju ekološke mreže, na skupu će biti razmatrane dalje preporuke i smernice u razvoju nacionalne ekološke mreže i mreže Natura 2000.

Program Skupa možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.