Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Povodom obeležavanja Svetskog dana vlažnih područja

Povodom obeležavanja Svetskog dana vlažnih područja biće održan skup 02. februara 2017. godine u Novom Sadu (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Novi Sad, ul. Radnička 20) na kome će biti predstavljen značaj i sistem zaštite vlažnih područja u Srbiji. Organizatori skupa su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

U okviru programa skupa, pozdravnu reč održaće mr Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, dok će mr Danko Jović, šef Kancelarije Zavoda u Nišu predstaviti značaj zaštite vlažnih staništa Jugoistočne Srbije.

U okviru programa obeležavanja Dana vlažnih staništa u Srbiji biće otvorena izložba fotografija „Priča o prirodi“, autora Predraga Kostina i Danila Đekovića.

Program skupa obeležavanja Svetskog dana vlažnih staništa možete preuzeti ovde.

U cilju skretanja pažnje na značaj očuvanja vlažnih područja u celom svetu u koordinaciji UN Ramsarskog sekretarijata, biće održano više od 1000 događaja i akcija pod sloganom „Vlažna staništa za smanjenje rizika od katastrofa“ (Wetlands for Disaster Risk Reduction).

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.