Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Izložba fotografija „Anima Mundi“ (duša Planete) u Nišu

Izložba fotografija o biodiverzotetu autora Mililovoja Krvavca pod nazivom „Anima Mundi“ (duša Planete) gostovaće u Nišu u periodu od 20. do 31. marta 2017. godine u Galeriji Društva arhitekata Niša.

Na izložbi „Anima Mundi“ (duša Planete) objedinjene su i prikazane fotografije koje je autor Milivoje Krvavac snimio u intervalu od deset godina, a na kojima su prikazane neke od najređih vrsta i staništa današnjice, kao i neobični ljudi i kulture dalekih podneblja. Fotografije predstavljene na izložbi prikazuju slike života, od tropskih prašuma Malaje, preko Saharske Afrike, do Serengetija i Masai Mare, koje zajedno čine biodiverzitet planete Zemlje.

Izložba „Anima Mundi“ (duša Planete) svojim sadržajem ističe davno ostvarenu i neraskidivu vezu između svih živih bića na planeti Zemlji, kao i činjenicu da i najmanji entitet koji obitava ne Zemlji ima izvestan uticaj na neki drugi drugi koji je od njega manji, veći ili dalek. U stvarnom životu vrlo retko opažamo složenost i važnost tih odnosa.

Fotografije odlikuje jedinstvenost u smislu ekskluzivnosti, jer pojedine vrste na njimma jedan su od retkih načina na koji mogu videti, osim ako se ne zaputite duboko u tropske šume. Milivojeve fotografije mogle su se videti u brojnim poznatim časopisima, poput Guardian-a, National Geographic-a, časopisa „Refoto“, i drugih.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.