Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Posete učenika beogradskih škola Zavodu za zaštitu prirode Srbije

Kako bi upoznali rad u zaštiti prirode i očuvanju divljih biljnih i životinjskih vrsta tokom meseca aprila Zavod su posetili učenici IV razreda Srednje medicinske škole i II razreda Osnovne škole „Jovan Sterija Popović“ iz Beograda.

Tokom posete Zavodu, za učenike Srednje medicinske škole botaničar Zavoda mr Verica Stojanović održala je predavanje o zaštiti lekovitog bilja u Srbiji i upoznala ih sa sistemom zaštite prirode, karateristikama i značajem naše prirodne baštine, kao i metodma i akcijama zaštite retkih i ugoženih vrsta tokom obilaska izložbne postavke „Zaštita prirode“ u prostorijama Zavoda.

Krajem aprila meseca Zavod su, sada već tradicionalno, posetili drugaci OŠ „Jovan Sterija Popović“ iz Beograda da bi saznali koliko je bogat svet prirode Srbije. Kako bi učenicima predstavili rad Zavoda, zašto je bitno da čuvamo prirodu, kako stručnjaci Zavoda sproveode akcije očuvanja biljnih i životinjskih i kako se odgovorno ponaša prema prirodi, za učenike je organizovan obrazovni program. U okviru ovog programa deca su imala priliku da pogledaju filmove iz produkcije Zavoda: Moj prijatelj štiglić (autor: O. Fojkar) i Ptica i čovek (autor B. Grubač). Nakon filma sa učenicma je razgovarao orniotolog Miloš Radaković na temu zašto su ptice ugožene, dok su ih kroz izložbenu postavku „Zaštita prirode u Srbiji“ proveli botaničar dr Ivna Jelić i andragog Nataša Panić.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.