Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Ekološko putovanja savremenih gimnazijalaca povodom obeležavanja Dana planete Zemlje

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, 24. aprila 2017. godine, organizacijom prezentacije u Savrmenoj gimnaziji u Beogradu o prirodnim vrednostima i sistemu zaštite prirodnog nasleđa, Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je manifestaciju škole koja je održana pod sloganom „Bogatije znanje za zdravije okruženje“.

Kao deo aktivnosti povodom obležavanja Dana planete zemlje predstavnik Zavoda dr Ivana Jelić održala je gimnazijalcima prvi čas na temu „Zaštita prirode u Srbiji“. Ovim povodom Ivana Jelić, kroz svojevrsno virtuelno putovanje predstavila je deci najznačajnija zaštićena područja naše zemlje i vrste koje su prirodne retkosti upoznajući ih sa sistemom, metodama i akcijama njihove zaštite. Prezentaciju su mogli pratiti učenici svih razreda u svojim učionicima uz pomoć audiovideo tehnike kojom su opremljene sve školske učionice.

Nakon prezetnacije na temu „Zaštita prirode u Srbiji“, učenici su pozvani da se uključe u foto konkurs „Viki voli zemlju“, tako što će poslati fotografiju zaštićenog područja. Akciju „Viki voli zemlju“, koja se organizuje po treći put, realizuje Vikimedia Srbije uz podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije. Foto konkurs „Viki voli zemlju“ učenicima je predstavila Ivana Guslarević iz Vikimedia Srbija.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.