Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Poseta Zavodu predstavnika Green Zhejiang, najveće NVO kineske provincije Džeđang

Zavod za zaštitu prirode Srbije posetili su 13. jula, zajedno sa svojom decom, članovi najveće nevladine organizije iz kineske provincije Džeđang Green Zhejiang, koja je ujedno i jedna od vodećih ekoloških NVO Kine.

Gosti iz Kine posetili su Zavod kako bi dobili informacije o prirodnim vrednostima i sistemu i metodama zaštite prirodnog nasleđa naše zemlje.

Ovom prilikom, dobrodošlicu u Srbiju i Zavod pozdravljajući goste poželeo je direktor Zavoda mr Aleksandar Dragišić i sa g-dinom Hao Xin-om, izvršnim direktorom NVO Green Zhejiang razgovarao o mogućnostima i pravcima dalje saradnje u zaštiti prirode.

Kako bi predstavili prirodne vrednosti i zaštitu prirode u Srbiji, stručni saradnici Zavoda realizovali su edukativni program u okviru koga je o konceptu i metodama zaštite prirode govorio dr Nenead Sekulić, načelnik odeljenja za biodiverzitet, ekološke mreže i održivi razvoj, o prirodnim vrednostima nacionalnih parkova Srbije dr Rastko Ajtić, o zaštiti ptica Miloš Radiković i biljnih vrsta dr Ivana Jelić. Gosti iz Kine imali su priliku da uz stručno vođenje predstavnika Zavoda obiđu stalnu izložbenu postavku „Zaštita prirode u Srbiji“ i pogledaju promotivni film o Dunavu iz produkcije Turističke organizacije Srbije.

Kao podstrek za dalje upoznavanje lepota prirode Srbije gosti su dobili izdanja Zavoda Nacionalni parkovi Srbije, CD „Zaštićena prirodna dobra duž D unava“,promotivne materijale i postere na kojima su prikazane vrste vodozemaca, vilin konjica, zmija i drveća koje naseljavaju našu zemlju.

U znak zahvalnosti za organizaciju posete g-din Hao Xin, poklonio je Zavodu flaše sa izvorskom vodom iz provnicije Džeđang,na kojima se nalazi slika jedne i spisak zaštićenih vrsta ovog područja, kao jedan od primera promocije značaja njihove zaštite.

Nakon posete Zavodu, predstavnici NVO Green Zhejiang krenuli su u obilazak prirodnih i kulturnih znamenitosti Srbije.

Više informacija o aktivnostima NVO Green Zhejiang možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.