Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Izabran najbolji spot dana o prirodi u okviru „Green movie” na Nišvilu

Na Nišvilu 10. avgusta 2017. sa početkom u 22:00 časova na Movi (Street) Stage u Niškoj tvrđavi projekcijom prvih sedam spotova o prirodi započeo je Prvi festival spotova o prirodi „Green movie” u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Istog dana u 14:00 časova cilj, program i sadržaj prvog festivala o prirodi i aktivnosti Zavoda za zaštitu prirode Srbije u okviru programskih celina Green zone i Info pult za prirodu prezentovani su na pres konferenciji održanoj u Medija centru Nišvila. Ovim povodom o značaju predstavljanja prirodne baštine naše zemlje i zaštite prirode u okivru programskih celina festivala govorio je mr Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Koncept, program i organizaciju Prvog festivala spotova o prirodi „Green movie“ predstavio je Milivoje Krvavac, kao koordinator organizacije Festivala, dok je o aktivnostima Zavoda za zaštitu prirode Srbije u okviru festivalske zone „Green zone“ i „Info pult za prirodu“ govorio Danko Jović, rukovodilac Kancelarije Zavoda u Nišu. Značaj i dalje mogućnosti sardnje i predstavljanje prirode naše zemlje u okviru Nišvila naglasio je u svom obraćanju Dalibor Popović-Pop, predstavnik Nišvila.

Prvog dana festivala spotova o prirodi „Green movie“ emitovano je sedam spotova: „Biodiverzitet“ (Zavod za zaštitu prirode Srbije), „Gmizavci i vodozemci Đerdapa“ (JP „NP Đerdap“), Spomenik prirode „Bukovička banja“ (JKP „Zelenilo Aranđelovac), Tara (JP „NP Tara“), „Obedska bara“ (JP „Vojvodinašume“), i „Goč“ (Srboljub Jovanović).

Na osnovu glasova publike, za najlepše spotove prvog dana na „Green movie“, proglašeni su Tara i Park Bukovičke banje.

Svi gledaoci koji su glasali za najlepši spot dana dobili su prigodne nagrade u okviru festivalske zone Zavoda „Green movie“, gde su mogli pogledati izložbu fotografija zaštićenih područja.

Drugog dana festivala spotova o prirodi, 11. avgusta sa početkom u 21:15 časova na Movi (Street) Stage posetioci Nišvila, moći će da biraju spot dan u konkurenciji od sedam novih spotova: „Uvac“ (Rezervat Uvac d.o.o.), Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ (MAB Komitet Srbija), „Doživi Sjenicu“ (Turistička organizacija Sjenica), „Tara“ (Nikola Lukičić), Nacionalni park „Fruška gora“ (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode), Đerdap- slepi miševi (JP „NP Đerdap“), „Milenijumi“ (Narodni muzej Aranđelovac).

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.