Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Dan bez automobila u Beogradu

Povodom obeležavanja Evropskog dana bez automobila, Zavod za zaštitu prirode Srbije uključio se u akciju koju je organizovala 22. septembra 2017. godine beogradska opština Savski venac u Hajd parku. Ovom prilikom realizovan je raznovrstan obrazovno-zabavni program kako bi najmlađi Beograđani, učenici osnovnih i srednjih škola spoznali uticaj koji automobili imaju na zagađenje vazduha izduvnim gasovima iz motora, kao i značaja provođenja vremena u prirodi i zdravih stilova života.

Kako je ekološko vaspitanje i obrazovanje na svim nivoima i u celokupnoj populaciji osnovni činilac u razvijanju svesti za očuvanje prirodnih resursa i ponašanja ekološki odgovornih građana, predstavnici Zavoda Goran Martinović i Nikola Radenović, na čelu sa Dejanom Lukić, pejzažnim arhitektom, učesnicima akcije predstavili su značaj parkova za zdrav život u urbanim prostorima i posebno zainteresovanima za zaštitu prirode poklonili poster Egzote Srbije, na kome su predstavljene drvenaste vrste koje su u našu zemlju donešene sa drugih kontinenata.

Budući da se akcija Dan bez autombila odvijala u periodu realizacije inicijative Dani evropske baštine, deo programa bio je posvećen i ovoj manifestaciji, koji će se nastaviti 28. septembra, kada će u Kući Kralja Petra sa početkom u 18:00 časova (ul. Vase Pelagića br. 40) biti emitovani spotovi o prirodi prikazanih u okviru programa „Green movie” na festivalu Nišvil. U dvorištu kuće Kralja Petra nalaze se i dva zaštićena pojedinačna stabla kao spomenici prirode: stablo Magnolije i stablo Ginka.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.