Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Održan 14. Međunarodni sajam EcoFair

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair ima privredno-edukativni karakter. Ovogodišnji EcoFair tematski je bio posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na „cirkularnu ekonomiju“, industriju reciklaže, upravljanje otpadom, komunalne tehnologije, zaštitu prirode i prirodnih resursa od zagađenja.

Oba programa Sajma, izlagački i stručni prateći, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodne resurse, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine.

14. Međunarodni sajam zaštite životne sredine EcoFair održan je kada i 13. Međunarodni sajam energetike pod zajedničkim nazivom „Nova energija“, u periodu od 04. do 06. oktobra 2017. godine. U periodu održavanja ovih sajmova realizovan je i Šesti ISEC međunarodni sajam urbanih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi u sredu 4. oktobra na štandu EPS-a.

Sajmove je otvorila Mirjana Filipović, državni sekretar u Ministarastvu rudarstva i energetike Republike Srbije, a prisutnima se na svečanom otvaranju obratio i Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije.

Zavod za zaštitu prirode Srbije kao učesnik Sajma EcoFair, predstavio je oblast zaštite prirode na svom štandu gde je dat prikaz aktuelnosti u realizaciji projekata i aktivnosti u oblasti zaštite vrsta u prirodnim staništima i urbanim sredinama, kao i značaj zaštićenih područja.

U istom kontekstu u okviru „ekološkog“ konferencijskog programa, Zavod je predstavio aktuelnosti i rezultate u zaštiti prirode 05. oktobra, kada je dr Rastko Ajtić održao prezentaciju na temu „Mere zaštite biodiverziteta“, dok je Dragan Pavićević, kao autor predstavio dva najnovija postera iz serijala „Biodiverzitet Srbije“ – Retke i ugrožene vrste pravokrilaca (orthoptera) Srbije i Vodene device (zugoptera) Srbije. Istog dana, na štandu Zavoda realizovana je obrazovna akcija „Znanjem protiv straha“, kada su posetioci imali priliku da saznaju nešto više o zmijama.

Održavanje Sajma zaštite životne sredine i Sajma energetike kao jedinstvene manifestacije, rezultat je programsko-organizacionog koncepta koji proizilazi iz neophodnosti povezivanja u održivu celinu proizvodnje obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, problematike energetske efikasnosti, zaštite prirode i životne sredine, upravljanje prirodnim resursima, otpadom i reciklažom i svim propratnim tehnologijama koje ih podržavaju.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.