Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O saradnji državnih institucija i organizacija civilnog sektora u zaštiti prirode na Konferenciji „EkoBioMorfa 2017“

Treća konferencija studenata biologije, ekologije i zaštite životne sredine „EkoBioMorfa 2017“, u organizaciji Naučno-istraživačkog društva studenata biologije i ekologije „Josif Pančić, održana je u periodu od 24. do 26. novembra 2017. godine, na PMF-u Univerziteta u Novom Sadu.

Tema konferencije je bila „Šesto masovno izumiranje, koje je prvo masovno izumiranje prouzrokovano aktivnošću jedne vrste – čoveka“, budući da kako istraživanja sve više ukazuju na to, na granici smo šestog masovnog izumiranja, a neka istraživanja tvrde da je već počelo. Radovima na temu Konferencije, učesnici su ukazali na značaj podataka o poznavanju biodiverziteta i važnosti očuvanja staništa i životne sredine.

U okviru programa konferencije, održana su predavanja od strane mladih, uspešnih istraživača i javne tribine na kojima se diskutovalo o problemima u zaštiti prirode i zaštiti životne sredine. Radovi na Konferenciji su predstavljeni u okviru sekcija: Istraživanje biodiverziteta i konzervacija, Fundamentalna i primenjena ekologija, Upravljanje prirodnim resursima, Održivi razvoj i Agroekosistemi.

Drugog dana konferencije - 25. novembra, u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održana je panel diskusija na temu „Saradnja državnih institucija i organizacija civilnog sektora u zaštiti prirode“. O svim aspektima saradnje i mogućnostima za unapređenje na ovom polju sa akcentom na stručnom angažovanju biologa i ekologa, govorili su državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine dr Zoran Blažić i predstavnici relevantnih pokrajinskih institucija, zavoda za zaštitu prirode i organizacija civilnog sektora. U panel diskusiji, predstavnik Zavoda bila je Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovno-izdavačku delatnost i komunikacije.

Konferencija je održana u cilju umrežavanja sadašnjih i budućih stručnjaka iz datih oblasti, ukazivanja na probleme u okviru zaštite prirode, diskusije i predlaganja rešenja za date probleme.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.