Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O održivom razvoju turizma u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“

Na Svetski dan voda 22. marta, u organizaciji upravljača Specijalnog rezervata prirode „Uvac“ („Uvac“ d.o.o.), organizovna je Javna prezentacija na temu „Održivi razvoj turizma u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“.

Cilj sastanka je bio informisanje javnosti i zainteresovanih pružaoca usluga iz oblasti turizma (naročito prevoza putnika sopstvenim plovilima na jezerima u okviru Rezervata) o uslovima i merama izvođenja obilazaka Rezervata plovilima kroz Plan upravljanja posetiocima i Pravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi. U uvodnom obraćanju direktor Rezervata, Miljka Dučić je otvorila sastanak prezentacijom u kojoj je iznela osnovne podatke o Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“, a zatim i predlog Plana upravljanja posetiocima.

Nakon uvodne prezentacije usledila je diskusija sa zainteresovanim stranama koji su iznosili svoje stavove i potrebe za intenziviranjem obilaska Rezervata čamcima. U cilju ukazivanja na značaj i potrebe usklađivanja obilaska Rezervata čamcima sa merama i režimima zaštite prirode, koji su u funkciji očuvanja prirodnih i temeljnih vrednosti područja, a koji su ujedno glavni motiv za dolazak turista završno izlaganje na skupu, imao je mr Danko Jović, rukovodilac Kancelarije Zavoda u Nišu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.