Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Džez grupa EYOT snimila „Koncert za prirodu“

Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je inicijativu Muzičkog džez sastava EYOT „Koncert za prirodu“, koja ima misiju da putem spoja muzike i prirode promoviše prirodne lepote i vrednosti naše zemlje, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. U tom cilju EYOT je održao koncert na prostoru Specijalnog rezervata prirode „Suva planina“, za koji je pored audio zapisa, urađen i video materijal o prirodnim vrednostima ovog zaštićenog područja.

Ovakav spoj prirode i umetnosti predstavlja novinu u promovisanju, ne samo Suve planine, koja po svojim karakteristikama jeste reprezent vrednosti i lepote prirode Srbije, već i značaja zaštite i očuvanja naše prirodne baštine.

U cilju aktivne podrške inicijativi „Koncert za prirodu“, koja, svakako, čini iskorak u promovisanju prirodnih dobara Srbije širokom krugu javnosti u zemlji i inostranstvu, Zavod za zaštitu prirode Srbije pružio je stručnu pomoć u pisanju tekstova o SRP „Suva planina“ za potrebe izrade promotivnog materijala i omota DVD „Koncert za prirodu“.

Prepoznajući značaj inicijative „Koncerta za prirodu“, realizaciju koncerta su podržali i JP „Srbijašume“i National Geographic Srbija.

Tekst o Koncertu za prirodu u: National Geographic Srbija National Geographic Srbija

Snimke sa koncerta možete pogledati na: youtube Eyot / Drifters / Concert for Nature

Foto: Miroslav Mitić i Zoran Kiki Radosavljević

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.