Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Panel diskusija „Gluvo proleće“ na 9. Međunarodnom festivalu zelene kulture Green Fest

Ovogodišnji festival zelene kulture Green Fest biće održan od 13. do 16. novebra 2018. godine u Domu omladine u Beogradu, pod sloganom „Plastika nije igračka, promeni igru“.

Festival će biti otvoren 13. novembra u 20:00 časova ceremonijom dodele nagrada za najbolje filmove kratkog i srednjeg metra. Nakon ceremonije biće prikazan film „RIVERBLUE: Da li moda može da spase Planetu“, rediteljskog dvojca David McIlvride, Roger Williams, u trajnju od 95 minuta.

Pored svetskih filmskih ostvarenja koja nose ekološku poruku, festival će tradicionalno pratiti brojni obrazovni programi. Ove godine, u okviru ovog dela programa, Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Društvom za proučavanje i zaštitu ptica Srbije domaćin je, 16. novembra, panel diskusije pod nazivom „Gluvo proleće“, sa početkom u 12:00 časova u sali „Amerikana“ u Domu omladine.

Panel diskusija se organizuje u cilju skretanja pažnje javnosti na problem nestajanja ptičjih vrsta, jer iako su ptice svuda oko nas, panelisti će objašljavati: Kako da uočimo da je neka vrsta nestala i šta nam ova pojava govori o našoj životnoj sredini. O ovim pitanjima govoriće ornitolozi: Miloš Radaković, Zavod za zaštitu prirode Srbije, Dimitrije Radišić, PMF Univerziteta u Novom Sadu, Voislav Vasić, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Maarten Hofman, IUCN Regionalna Kancelarija za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju. Moderator panela biće Milica Mišković iz Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije - BirdLife.

Ulaz na panel diskusiju je besplatan, ali zbog ograničenog kapaciteta sale potrebno je poslati prijavu putem linka https://greenfest.rs/individualne-prijave

Program Green Fest-a možete preuzeti ovde.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.