Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Film „Buđenje prirode“

Kroz saradnju Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Biološkog društva „Dr Sava Petrović“ iz Niša, u okviru projekta „Skriveni uglovi Srbije“, izrađen je kratak dokumentarni film „Buđenje prirode“. Film je nastao u cilju predstavljanja 20 godina rada Kancelarije Zavoda u Nišu. Film je premijerno prikazan u Nišu, na ceremoniji proslave ovg velikog jubileja.

Svi prikazani kadrovi su originalni i nastali su na terenima južne i zapadne Srbije uz stručnu pomoć i nadzor rukovodioca niške kancelarije Zavoda, mr Danka Jovića. Filmom je prikazana lepota i bogatstvo prirode Srbije, kao i rad stručnjaka Zavoda na terenu, kroz potpuno autentične kadrove, autorsku muziku i tekst. Na svemu ovome je radio tim kreativaca, naučnika i ljubitelja prirode u sledećem sastavu:

- Režija i produkcija: Dimitrija Savić-Zdravković

- Montaža i postprodukcija: MMD Studio Niš

- Kreativni direktor: Đorđe Vukojević, Novak Jovanović

- Umetnički direktor: Dunja Ćirić, Jelena Živković

- Muzička produkcija: Nenad Tasić, Zorana Ignjatović

- Kamera: Milan Marković, Jelena Živković, Marko Nikolić, Miloš Popović, Slobodan Marković, Nikola Spasić, Miljan Mitić, Jelena Stanković, Dimitrija Savić-Zdravković

- Snimci dronom: Miroslav Mitić

- Naracija: Bratislav Prolović

Dr Miloš Popović i predsednik BD „Dr Sava Petrović“ mr Marko Nikolić rukovodili su timovima na terenu. Ovom prilikom se zahvaljujemo mr Tijani Čubrić na dostavljenim snimcima zmija Srbije i udruženju „ZOO Planet“ iz Niša na saradnji i dozvoli za snimanje životinja u „ZOO kutku“. Veliko hvala i “ The Rufford Foundation”, fondaciji iz Velike Britanije, na finansijskoj podršci Projektu.

Film možete pogledati na: linku.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.