Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Programi obrazovanja za zaštitu prirode

U cilju upoznavanja raznovrsnosti obrazovnih programa koje realizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije, studenti II godine andragogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, posetili su Zavod 20. novembra 2018. godine. Poseta je realizovana kao sastavni deo programa izbornog predmeta Obrazovanje za održivi razvoj, koji predaje prof. dr Violeta Orlović Lovren.

Studentima je rad na polju obrazovanja o zaštiti prirode, vrste, sadržaja i organizacione modele programa obrazovanja za i o zaštiti prirode, kroz mesto i ulogu andragoga u Zavodu, predstavila Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovno-izdavčku delatnost i komunikacije. Tokom posete studenti su imali priliku da saznaju o svim oblastima rada Zavoda, obiđu izložbenu postvku „Zaštita prirode u Srbiji“ i upoznaju se sa bogatom izdavačkom delatnošću Zavoda.

Pored posete studenata andragogije, tokom protekle nedelje, u poseti Zavodu, u cilju upoznavanja aktivnosti u zaštiti naše prirodne baštine i obilaska stalne izložbene postavke „Zaštita prirode u Srbiji“, bili su i učenici srednje Hemijsko-poljoprivredne škole i osnovnih škola „Milan Rakić“ i „Branko Radičević“ iz Beograda.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.