Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

„Dani demokratske kulture - ekološko razgibavanje“

Zavod za zaštitu prirode Srbije u cilju podrške realizaciji međunarodne manifestacije „Dani demokratske kulture - ekološko razgibavanje“, koju organizuje Učenički parlament Zemunske gimnazije, koja se održava u periodu od 28.februara do 3. marta 2019. godine, obezbediće nagrade za učesnike eko kviza i učestvovati u okruglom stolu „Ekološki aktivizam mladih“.

Međunarodni događaj „DANI DEMOKRATSKE KULTURE - ekološko razgibavanje“ organizuje se u cilju buđenja ekološke svesti i savesti mladih u Srbiji kroz razmenu ideja i iskustava sa gimnazijalcima drugih zemalja Evrope i regiona. U manifestaciji učestvuje oko 80 gimnazijalaca iz Srbije, Crne Gore, RepublikeSrpske, Slovenije, Mađarske i Kipra.

Centralna tačka događaja okrugli sto sa temom: „ Ekološki aktivizam gimnazijalaca u Srbiji“, biće održan 02. marta u periodu od 11:00-13:00 časova u Viminacijumu. Na okruglom stolu će, pored učenika iz Srbije i inostranstva, govoriti i profesori i predstavnici relevantnih institucija, kao i gosti iz beogradskih gimnazija i srednjih stručnih škola. Na samom događaju očekuje se preko 150 prisutnih učesnika i posmatrača.

Prateći program manifestacije sastoji se od edukativnih radionica i debatnih panela pod nazivom „Ekološka zona odgovornosti“, konkretno realizovane ekološke akcije, upoznavanju kulturnih sadržaja i istorije glavnog grada. U okviru ove celine 01. marta biće realizovan eko kviz u prostorijama Kancelarija za mlade sa početkom (09:20 časova), zatim akcija čišćenja obale Dunava na potezu od Venecije do Starog šlepa (09:35 časova), predavanje prof. dr Svetlane Antić Mladenović na Poljoprivrednom fakultetu (10:30 časova) i akcija sadnje zelene spirale ispred Zemunske gimnazije (11:30 časova).

Manifestacija je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i realizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun.

Vesti

18.10.2019.Sajam knjiga i promocija „Ptice Pirota“
[=]

11.10.2019.
Zavod u manifestaciji „Dečja nedelja“

11.10.2019.
13. Jesenji studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu

11.10.2019.
Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

(PRIKAŽI SVE VESTI)

Preporučite

Фото конкурс

КАМПАЊА ЗА ОДГОВОРНО КОРИШЋЕЊЕ ПЕСТИЦИДА „Чујте и не трујте! Орао пао”

GIS ZZPS

Информатор о раду Завода за заштиту природе Србије

Часопис

Часопис

Webmail

Mi smo član:

Posetite www.iucn.orgPosetite www.europarc.orgPosetite www.progeo.se

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.