Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Obrazovni program o značaju zaštite ptica u Šapcu

Zavod je 17. aprila u Centru za profesionalno usavršavanje u Šapcu, u saradnji sa OŠ „Stojan Novaković“ iz Šapca, učenicima šabačkih škola predstavio značaj izrade Crvenih knjiga i Crvenih lista na primeru Crvene knjige faune Srbije III - Ptice, a održao je i radionicu u okviru koje su deca učila o ugroženosti sova u Srbiji i njivom mestu i ulozi u prirodi.

Crvenu knjigu faune Srbije III - Ptice predstavio je ornitolog Zavoda, Miloš Radaković i održao radionicu u okviru koje su, nakon kratkog uvoda o karakteristikama i načinu života 10 vrsta sova koje imaju svoje stanište u Srbiji, učenici imali zadatak da pronađu četiri makete sova u parku u blizini centra, koristeći dvogled i teleskop, i da prepoznaju koju vrstu sova su pronašli na osnovu dobijenih instrukcija.

Program su vodile Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovno-izdavačku delatnost i komunikacije i Marija Đerić, nastavnica biologije OŠ „Stojan Novaković“ iz Šapca, dok je Šabačka televizija napravila reportažu kako bi se šira javnost upoznala sa značajem predstavljene teme.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.