Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Objavljena foto monografija o Nacionalnom parku Tara

Javno preduzeće „Nacionalni park Tara“ 18. septembra, u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu, promovisalo je foto monografiju „Nacionalni park Tara“. Publici je predstavljena publikacija koja je svojevrsni vodič kroz prirodu Tare, koja za cilj ima da kod čitalaca probudi želju i potrebu da posete nacionalni park.

U foto monografiji su predstavljeni radovi 36 autora, koji su oplemenjeni stihovima akademika Milosava Tešića i novinarke Jelene Božović, lekturu je uradila Mirjana Josić, a recenziju Vladimir Tatarević. Štampu publikacije je podržalo i finansiralo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Prisutne goste je pozdravio Dragić Karkalić, direktor JP „NP Tara“ istakavši da je foto monografija nastala kao plod dugogodišnje saradnje sa domaćim i stranim fotografima i nekoliko održanih fotografskih kolonija.

Knjigu su predstavili profesor Sabo Bela iz Mađarske kao autor najviše fotografija u knjizi, profesor Zoran Blažina, selektor fotografija i dizajner i Boriša Čolić, glavni urednik.

Program je vodila Jelena Božović novinar RTS-a, a stihove Milosava Tešića je govorio glumac Jovan Jelisavčić.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.