Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

„Prirodni kod“ na Beogradskom festivalu cveća

U Beogradu, u art komuni "Dorćol plac", 21. i 22. septembra održan je deveti festival cveća pod sloganom "Prirodni kod." Na festivalu posvećenom praksi preduzetništva, kreativnih industrija i inovacija koje su inspirisane i motivisane održivim urbano-prirodnim konceptima i kodovima predstavljeni su neki od najuspešnijih i najinovativnijih tematskih projekata.

Prvog festivalskog dana, 21. septembra, koji je bio posvećen inovativnim pristupima u obrazovanju mladih i široke publike o zaštićenim prirodnim dobrima Zavod za zaštitu prirode Srbije održao je radionice za najmlađe posetioce o retkim i ugroženim biljnim i životinjskim vrstama u našoj zemlji. Pored Zavoda, bogat program radionica o zaštiti prirode realizovali su i JP „Vojvodinašume“ i Svetski fond za prirodu WWF.

Istog dana održana je prezentaciona sesija digitalne demo mape „Mali atlas prikrivene Srbije“, koju je predstavio dr Uroš Krčadinac profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, a za koju je osnovu činila digitalna mapa zaštićenih prirodnih dobara na sajtu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Drugog festivalskog dana 22. septembra publici su predstavljene neke od preduzetničkih inicijativa čije misije počivaju na opstanku jedne od najvažnijih vrsta za život na Planeti – pčela.

Oba dana obeležili su i koncerti mladih, talentovanih muzičara Majke Mare i benda Ljubičice u kamernom ambijentu ušuškanom u zelenilo.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.