Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zavod u akciji Evropska noć istraživača

Zavod za zaštitu prirode Srbije, ove godine učestvuje i u akciji Evropska noć istraživača, koja je u našoj zemlji veća nego ikad. Jubilarna 10. Noć istraživača u Srbiji održaće se u čak 29 gradova. Povodom Evropskog naučnog druženja koje se održava svakog septembra u svim krajevima Evrope, Zavod za zaštitu prirode Srbije organizovaće radionice u Beogradu i Šapcu.

Zavod realizuje radionicu „Znanjem protiv straha o stršljenima“, 25. septembra sa početkom u 16:00 časova u Centru za stručno i profesionalno usavršavanje u Šapcu, u okviru koje će entomolog Aleskandra Zatezalo predstaviti zašto su nam bitni insekti i na primeru stršljena zašto i kako se javlja strah od ovih velikih insekata i šta treba da znamo kako ih se ne bi bojali.

U Beogradu u Tržnom centru Big Fashion, 27. septembra od 16:00-21:00 časova, Zavod će održati radionicu „Ptice Srbije“. Ornitolog Miloš Radaković predstaviće bogatstvo ornitofaune naše zemlje, budući da prostor naše zemlje naseljava oko 350 različitih vrsta ptica. Neke od njih kao što su sove su posebno ugrožene i da bi ih sačuvali preduzimaju se posebne aktivnosti.

Sadržaji Noći istraživača su atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju predhodno stečeno obrazovanje. Akcija predstavlja jedinstvenu priliku za druženje sa našim najpoznatijim naučnicima-istraživačina koji otkrivaju kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije, u okviru Marija Skoldovska-Kiri akcije, programa Evropske Unije za jačanje evroske istraživačke karijere.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.