Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Zavod na 16. Međunarodnom sajmu EcoFair

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair kao najveći i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu održan je u periodu od 02 do 04 oktobra 2019. godine.

Sajam je imao privredno-edukativni karakter i bio je posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine. Centralne teme na sajmu bile su „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom. Oba programa – i izlagački i stručni prateći, obuhvatili su sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodne resurse, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine.

Zavod za zaštitu prirode Srbije na Sajmu je predstavio aktuelnosti u zaštiti prirode, održivom upravljanju prirodnim resursima, i akcijama očuvanja geo i biodiverziteta, kao i svoju bogatu izdavačku delatnost. Posetioci Sajma koji su pokazali interesovanje za prirodnu baštinu naše zemlje imali su priliku da se okušaju u igri Točak sreće: koliko znam o prirodi Srbije i ukoliko su zanli tačan odgovor na izvučeno pitanje dobiju neko od vrednih izdanja Zavoda.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.