Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Održan V Kongres studenata biologije „Simplast“

Zavod za zaštitu prirode podržao je organizaciju V Kongresa studenata biologije „Simplast“, koji je održan u periodu od 07-11. novembra 2019. godine na Zlatiboru. Na kongresu je učestvovalo preko 100 studenata, kao i brojni stručnjaci iz bioloških i srodnih nauka.

Kongres studenata biologije, ekologije i molekularne biologije jedini je kongres ovog tipa u Srbiji. Programom kongresa realizovana su predavanja, radionice, studije slučaja i panel diskusija, putem kojih je studentima pružena mogućnost za individualni napredak, stručno usavršavanje, snalaženje u poslovnom okruženju nakon završetka studija, kao i za sticanje korisnih veština iz različitih oblasti neformalnog obrazovanja.

Tokom kongresa poseban značaj je dat i zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih ekosistema. U tom cilju, herpetolog Zavoda, dr Rastko Ajtić, u okviru stručnog obilaska Parka prirode „Zlatibor“, predstavio je prirodne vrednosti zaštićenog područja i koncept i režime zaštite.

Studenti, čiji su istraživački radovi proglašeni za najuspešnije, nagrađeni su i izdanjima Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.