Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Danko Jović

Rukovodilac kancelarije u Nišu

Rođen je 1963. godine

Diplomirao je na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodnomatematičkog fakulteta Универзитетa у Novom Sadu, gde je završio i poslediplomske studije na grupi za Taksonomiju. Za vreme studija volontirao je na Fakultetu, na katedri za ekologiju biljaka na predmetu - Anatomija i morfologija biljaka za poljoprivrednike, tri semestra.

Od školske 1992/93. godine radi kao profesor biologije u dve srednje škole u Beloj Crkvi. Od 1994. do 1998. godine radi u nekoliko niških osnovnih škola, a od decembra 1998. u Zavodu za zaštitu prirode Srbije u novoformiranom odeljenju u Nišu, kao стручнi сарадник - herpetolog.

U okviru svog radnog angažovanja u Zavodu, učestvovao je u izradi većeg broja студија zaštite kao stručno-dokumentacionih osnoova za zaštitu određenih područja (rukovodio je izradom studija zaštite specijalnih rezervata prirode „Suva planina“ i „Rtanj“ i Spomenika prirode „Lalinačka slatina“), aktivnostima na očuvanju biodiverziteta i obavljao i druge poslove zaštite prirode. Učесник je nekoliko ројеката u okviru međunarodne saradnje Zavoda: „Poboljšanje uslova rukovođenja i kontrole hidro i resursa životne sredine grada Niša“ koji je realizovan uz poršku italijanskog ministarstva inostranih poslova i organizacije Cooperazione Italiana – COOPI, „Razvoj Emerald mreže u Republici Srbiji“, i IPA Projekat „Constructing of Recreation park, Tourist Information Center, renovation of an existing eco-trail route, an information infrastructure that will serve the needs of the Tourist Information Centre”.

U periodu od 2004. do 2008. godine obavljao je i poslove informisanja i promocije o zaštiti prirode u Radnoj jedinici Niš. Kao učesnik brojnih aktivnosti Zavoda, daje svoj doprinos na očuvanju specijskog i ekosistemskog diverziteta Srbije, ali i kroz učešće u izmenama i dopunama zakonske regulative u ovoj oblasti

Do sada je objavio 10 naučnih radova, dva stručna članka i učestvovao je u realizaciji većeg broja stručnih elaborata, studija i monografija u izdanju Zavoda za zaštitu prirode Srbije

Adresa:

Vožda Karađorđa 14/II,
18000 Niš
Tel: 018/523-448
Faks: 018/523-449
E-mail: danko.jovic@zzps.rs

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.