Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Александар Драгишић

Директор Завода за заштиту природе Србије

Рођен 1972. године

Дипломирао је на Фаукултету организационих наука на Мегатренд универзитету у Београду, смер Економија – међународно пословање, као и смер Компјутерски инжењеринг. Постдипломску специјализацију из области електронског пословања похађао је на Факултету организационих наука, Универзитета у Београду, а затим завршио постдипломску специјализацијu на тему „Имплементација информационих система у државне и приватне институције и компаније у земљама у развоју“, на Универзитету у Риму „La Sapienza“. На двогодишњим магистарским интернационалним, мултидисциплинарним студијама на Универзитету у Болоњи стекао звање „Master of Arts as Area Expert“ - односи запада и источне Европе кроз економски, политички, антрополошки и социјални аспект.

У оквиру магистарских постдипломских студија бавио се истраживачким и научним радом у Русији, где је затим као спољни сарадник руске компаније „MTI-ITM OOO“ Москва, био ангажован на пословима страних улагања.

После тога руководи италијанском фирмом на руском тржишту унутар групе „Six Team“. Своје знање из управљања тржиштем и значаја имплементације информационих технологија у развоју тржишта применио је као менаџер за маркетинг и продају апликативног софтвера компаније „Siemens Business Service - Ibis Sys“.

Као саветник у Министарству економије и регионалног развоја Републике Србије за стране директне инвестиције, био је такође члан специјалног пројектног тима посвећеног имплементацији ИТ решења у развоју сектора.

Своја знања и искуство у управљању исказао је и као финансијски директор и саветник за финансијска улагања и инвестиције компаније „Колинг АД“.

Као независни експерт за директне стране инвестиције и финансијска улагања, унутар Савета за енергетику, дао је свој допринос креирању стратегије за унапређење оквира значајних за развој енергетског сектора, са становишта одрживог коришћења и обновљивости ресурса.

Био је предавач у области економије и регионалног развоја на Високој школи за примењене и правне науке у Бања Луци, и Вишој пословној школи Чачaк. Аутор је бројних чланака из области примене информационих технологија у управљању, и електронског пословања као сарадник ИТ часописа „Интернет огледало“ и геополитичких и геоекономских радова као сарадник „Istituto per L'europa Centro Orientale e Balcanicа“ у Италији.

Говори енглески, руски и италијански језик.

Адреса:

Др Ивана Рибара 91,
11070 Нови Београд
Тел: 011/2093-803
И-мејл: beograd@zzps.rs

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.