Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Предавања о природним лепотама Космаја

У оквиру општинског пројекта „Мој Младеновац“, у петак, 15. марта 2013. одржана су предавања Завода за заштиту природе Србије, и том приликом су ђаци младеновачких основних школа упознати са природним вредностима Предела изузетних одлика „Космај“.
Предавања су одржана у основним школама „Свети Сава“ и „Момчило Живојиновић“, у које су укључени ђаци петог разреда, али и сви други наставници и ђаци заинтересновани да чују какве тајне природе крије Космај. Милош Вукелић, стручни сарадник Завода, представио је ђацима природне карактеристике Космаја, биљни и животињски свет који га чини природним добром вредним заштите. У оквиру радионица које су реализоване након предавања, ђаци су цртали маскоту ПИО „Космај“. Успешни радови ђака изразили су сву заинтересованост коју су показали на предавањима, разумевање и позитиван однос према заштићеној природи.
Свих девет школа које су обухваћене пројектом „Мој Младеновац“ добиле су пакет образовних издања Завода за заштиту природе Србије, којима ће се употпунити наставнички образовни материјал.
Весна Јанковић је у име Градске општине Младеновац уручила захвалницу Заводу за заштиту природе Србије за учешће у овој едукативној акцији. Укључивањем заштите природе у пројекат којим се промовишу вредности Младеновца, ова локална самоуправа доказала је своје опредељење и партнерство у развијању и унапређењу свести, нарочито едукацији младих, о заштити националне природне баштине.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.