Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„10 јубиларни Фестивал чаја“

Дана 17.04.2013.године, отворен је „10 јубиларни Фестивал чаја“ у Нишу, који је трајао три дана, на простору Трга Ослобођења.

Фестивал има едукативно -промотивни карактер и током три дана посетиоци су имали прилику да се упознају са новим производима од лековитог биља, да пробају нове чајеве, да разговарају са берачима, произвођачима и извозницима лековитог биља и производа од лековитог биља.

Другог дана Фестивала, у просторијама Скупштине града, одржан је едукативни део манифестације. Том приликом одржана је промоција документарног филма „Производња лековитог и ароматичног биља“ и нове књиге о лековитом биљу под називом „Лековито ароматично и зачинско биље у комерцијалној употреби“. Поред представника Завода, Драгане Недељковић, промоцији су присуствовали еминентни стручњаци из области ботанике, проф. др Новица Ранђеловић и др Власта Стаменковић, представници Градске управе за пољопривреду и развој села, произвођачи лековитог биља и остала заинтересована лица. У име организатора присутне је поздравио Небојша Станојевић, председник Удружења „др Јован Туцаков“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.