Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Обележен Светски дан животне средине

Светски дан животне средине Завод је обележио подршком и учешћем у различитим манифестацијама које су биле посвећене школарцима, деци којој остављамо животну средину на старање.

Као и претходних година, и овај пети јун општинска управа у Грачаници обележила je Светски дан заштите животне средине веома садржајним програмом који је обухватио сађење садница, изложбу ликовних радова учесника на Еколошком конкурсу и друге активности. Тог дана, цела Грачаница је била у знаку младости и екологије, а Завод за заштиту природе Србије се као и ранијих година придружио путем својих издања које је овим поводом поклонио учесницима.

Уочи Светског дана заштите животне средине 1. јуна у позоришту РЕКС одржана је добротворна дечја еколошка представа „На врх јеле у дну бора“ у организацији НВО Еко ист и извођењу Еко мускетара ОШ „Дринка Павловић“. Ова еко-представа организована је и са циљем обезбеђења подршке иницијативи Зелене школе. Своја не само глумачка умећа, већ и списатељски дар да се кроз игроказ укаже на озбиљност и значај еколошких проблема, доказали су еко-мускетари сигурно вођени од стране наставнице биологије и инспиратора многих еколошких ација, Марине Дрндарски.

Завод за заштиту природе Србије је учеснике ове успешне представе наградио својим вредним издањима, а акцију којом се промовише унапређење животне средине очувањем зелених зона града, подржали су и друге организације заинтересоване за унапређење животне средине и природе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.