Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Значај заштите у развоју планинских туристичких центара

Представници Завода за заштиту природе Србије, током одржавања Централно-европског самита „Планински центри туризма: Разумевање средстава за будућност“ („Mountain Resort: Understanding the Tools for Future), у периоду од 27. до 29. јуна 2013. на Копаонику, учесницима су представили природне вредности и концепт заштите НП „Копаоник“.

Организатори Самита су Асоцијација MoReSCE (Центар за туризам, истраживања и студије), Министарство финансија и економије Републике Србије, Скијалишта Србије, Асоцијација хотелијера Копаоника.

Овом приликом, директор Завoда Александар Драгишић и начелник др Драгана Остојић, учесницима скупа као заинтересованим странама за развој планинских центара туризма, указали су на потребу и значај заштите природних вредности и ресурса у планирању развоја туризма планинских дестинација. Тематску презентацију Завода „Национални парк Копаоник: заштита природе и одрживи развој“ одржала је др Драгана Остојић у оквиру Панела 2 „Мастер планови планинских туристичких центара као оквир њиховог успешног развоја“. Представљањем природних вредности Парка остварена је могућност за унапређење сарадње сектора заштите и развоја Парка.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.