Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Дунавски уметник

У знак подршке одржавању наградног ликовног конкурса за основце и средњошколце „Дунавски уметник 2013“ који реализују Млади истраживачи Србије Завод је за наградни фонд победника и њихових школа обезбедио своја стручно-популарна издања. Проглашење победника и додела награда организована је 11. јула током двочасовне пловидбе бродом Савом и Дунавом.

Списак победника у свим категоријама и њихови радови могу се видети на web сајту Mладих истраживача Србијe. Поред представника организатора наградног конкурса и Завода, додели награда су присуствовали представници Дирекције за воде и WWF-а.deca

Наградни конкурс „Дунавски победник“ део је акција поводом обележавања Дана Дунава. Централна манифестација одржана је 29. јуна на Земунском кеју у организацији Дирекције за воде и Coca-Cola Hellenic, заједно са бројним партнерима, поводом 10 година обележавања Дана Дунава у Србији. Овим поводом Завод је организовао тест квиз под слоганом „Доживимо живот Дунава“, како би посетиоци манифестације више сазнали о животу ретких и угрожених становника Дунава: дабру и моруни, као и угрожености дунавског живог света инвазивним врстама. Учесници тест квиза показали су заинтересованост за теме и добре резултате. Они са најбољим резултатима добили су награде: постере о врстама дрвећа, риба, дневних лептира, корњача и гуштера који живе у Србији, ДВД „Орао крсташ“ и блокчиће и мајице на тему заштите биодиверзитета.

Овом догађају у највећем броју присуствовали су наши најмлађи суграђани, предшколци и ученици основних школа, генерације које показују велико интересовање за стање река и њихов живи свет.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.