Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Директор Завода у посети Националном парку „Ђердап“

Директор Завода Александар Драгишић и помоћник директора Марио Лукиновић посетили су Национални парк Ђердап, и успут обишли резервате чувене по очуваној дивљој природи.

На састанку са директором Парка Срђаном Стефановићем, било је речи о најактуелнијим питањима заштите овог нашег највећег националног парка. Такође, то је била уједно прилика и за осврт на досадашњу остварену сарадњу са Заводом за заштиту природе Србије.

Иако се, како је констатовано, ова сарадња показала успешном у више аспеката, постоје реалне основе да се она још прошири, а у корист очувања и заштите дивљих угрожених врста, и најрепрезентативнијих делова природне баштине у овом делу Србије.

Посета Националном парку била је прилика и за обилазак Текије током трајања традиционалне риболовно-спортске и туристичко манифестација„Златна бућка Ђердапа“., која је већ пословично, окупила велики број љубитеља природе и Дунава, што даје прилику за сагледавање могућности за развој еко-туристичких садржаја и промоције одрживости у привредним активностима на територији заштићених подручја.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.