Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Проглашене прве Еко-школе у Србији према међународним стандардима

Основна школа „ Дринка Павловић“ и Вртић „1001 радост“ из Београда, и Вртић „Пчелица“ из Шетоње добили су „Зелене заставе“ као прве Еко-школе у Србији, које им је доделио национални жири, јављено је у саопштењу за јавност.

Жири је заседао у оквиру састанка Националног савета за програме међународне фондације за едукацију за животну средину (Национални савет за FEE програме) који је одржан у петак, 6. септембра у просторијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Међународни програм Еко-школе обухвата предшколско, основношколско, средњошколско и високошколско образовање и представља допуну и додатну вредност редовног наставног програма образовних институција које су опредељене да ђаке и студенте уче одговорном управљању отпадом, уштеди енергије и воде, заштити биљака и животиња, одговорном поступању новцем и ресурсима, као и еколошки одговорном понашању за будућност.

Национални оператор за Србију успео је да уцрта Србију у многобројне земље у свету које једнообразно спроводе међународни програм Еко-школе, наводи се у саопштењу.

Спровођење програма у Србији има велики потенцијал у образовању младих као генерација које ће у будућности бити доносиоци одлука у одговорном поступању новцем и еколошки одговорном понашању.

Више информација на сајту Националног оператера за Србију – Амбасадора одрживог развоја и животне средине www.ambassadors-env.com;

Контакт: fee.serbia@gmail.com,
http://ambassadors-env.com/blog/2013/09/06/odrzan-sastanak-nacionalnog-saveta-za-fee-programe-u-srbiji/

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.