Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Еколошко друштво Драгачево обележава петнаест година рада

Поводом петнаест година постојања и рада на унапређењу животне средине и заштити природе у Драгачеву и околини, Еколошко друштво Драгачево упутило је Заводу за заштиту природе Србије захвалност на помоћи и сарадњи, као и другим државним органима, високошколским и научним организацијама, локалној самуправи, медијима, различитим удружењима, и свима оним који су им у протеклом периоду помогли да реализују своје програме. Истовремено, упутили су позив добронамерним појединцима и организацијама за помоћ и сарадњу у реализацији постојећих и нових програма обнове, заштите и развоја Драгачева.

Како наводи ово друштво, у протеклих петнаест година били су ангажовани на изради стратешких одлука и програма, на обнови, заштити, развоју и промоцији природног, културног и духовног наслеђа подручја, на развијању и реализацији привредног и пољопривредног програма Драгачева, а такође дали својеврсан допринос социјалном, туристичком програму, и помоћ у оснивању других сличних организација, чиме су настојали да унапреде стање животне средине, и живот својих суграђана у целини.

Од добијених награда, истичу признање и награду Општине Лучани, признање „Десети јун“ добијено 2001. године и награду „Десети јун“ из 2002. године, као и захвалницу добијену 2004. године од Министарства културе Републике Србије за популаризацију наслеђа Републике Србије и допринос успеху манифестације „Дани европске баштине“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.