Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Представљен виртуелни водич кроз еко дестинације Србије

Центар за истраживачке и развојне пројекте “EcoDev”, заједно са својим сарадницима у пројекту, презентовали су јуче EcoVirtour андроид апликацију и сајт са којег се апликација може бесплатно преузети.

EcoVirtour је интерактивна платформа о еко дестинацијама у Србији која се састоји од андроид апликације, чије преузимање се врши са интернет презентације www.serbiaecotour.rs, скенирањем QР кода, чуло се на конференцији за новинаре у Медија центру.

Како су истакли учесници конференције, апликација представља електронски водич који ће на брз, једноставан и савремен начин допринети лакшем упознавању са еко дестинацијама и природним и културним наслеђем Србије. Како истичу из Екодев-а свака информација је поткрепљена мапама и GPS координатама уз пратеће фотографије које корисника могу одвести до жељеног одредишта. На овај начин, заинтересовани домаћи и страни туристи моћи ће много лакше и брже да дођу до информација о флори, фауни, културним споменицима, активностима у природи, локалним производима и обичајима становништва за осам заштићених подручја, колико је за сада обухваћено овом апликацијом.

Национални паркови Фрушка гора, Тара, Ђердап и Копаоник, затим Предео изузетних одлика „Власина“, Споменик природе „Ђавоља варош“, специјални резервати природе „Увац“ и „Засавица“ за сада су заштићена подручја обухваћена апликацијом која ће се и даље развајати са амбицијом да информативном платформом обухвати што већи број заштићених подручја, и тако на јединствен начин представи екотуристичку понуду Србије, истакнуто је на конференцији.

Пројекат су подржали Теленор Фондација, Министарство финансија и привреде, Сектор за туризам и Туристичка организација Србије, уз помоћ управљача заштићених подручја која су обухваћена овом апликацијом.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.