Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод на београдском фестивалу цвећа

Природа по мери детета на Београдском фестивалу цвећа

Поред бројних организација са разноврсним садржајима, Завод је и ове године учествовао на Београдском фестивалу цвећа који је одржан од 20. до 22. септембра у парку Мањеж, Београд.

У оквиру богатог програма Фестивала, Завод је реализовао четири радионице посвећене деци различитог узраста, под заједничким називом „Сваки живот има станиште“.

Најмлађи посетиоци су, бојећи тематске бојанке, имали прилике да се ближе упознају са заштићеним и угроженим дивљим врстама и да у разговору са стручним сарадницима Завода на начин примерен њиховом узрасту више сазнају о овим врстама и њиховој заштити.

За мале учеснике манифестације било је забавно да се измере посебним метром, где су могли да своју висину упореде са висином једног дабра, великог тетреба или медведа.

Кроз игру праћења трагова медвеђих шапа у трави, млађи посетиоци били су ближи овој заштићеној животињи, и условима живота у природном амбијенту. У игри такмичарског карактера „Сваки живот има станиште“ сва деца која су се прихватила задатка да одреде која дивља животиња живи на ком станишту били су победници, и награђена су тематским постером Завода.

Као што ова манифестација већ традиционално обећава, за децу али и одрасле било је добре забаве, веселе игре, али и нових сазнања о вредностима унапређења животног простора, заштићене природе и здраве животне средине у граду.

Београдски фестивал цвећа, показало се по четврти пут, је манифестација која на својеврсан начин доприноси уважавању значаја зелене инфраструктуре у градској средини, и приближава грађанима ову проблематику кроз различите аспекте, на забаван и креативан начин, где је тема заштите природе значајан и незаобилазни део.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.