Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Посете изложбеној поставци Завода

Са почетком школске године изложбена поставка Завода поново је постала место испуњено дечјим жамором од радозналости да што више сазнају ко су све становници света природе наше земље.

У периоду од 30. септембра до 3. октобра сталну изложбену поставку „Заштита природе у Србији“ посетило је преко 200 ученика IV разреда и биолошке секције виших разреда ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Београда.

Ученици IV разреда посетили су Завод да би сазнали по чему су карактеристични и шта су основне вредности националних паркова, као теми о којој тренутно уче у школи. Посетом Заводу четвртаци су поред ове теме научили и које све послове Завод спроводи у заштити природе, којим екосистемима се одликује Србија, шта су угрожене врсте и како се штите, шта значи заштита геодиверзитета и како се овај део природе чува. Будући да су показали и знање и интеросовање, као подстрек за даље откривање света природе деца су добила Еко буквар Националног парка Ђердап.

Имајући у виду да је тема доласка ученика виших разреда биолошке секције била активна заштита угрожених врста животиња, поред обиласка изложбене поставке имали су прилику и да погледају филм „Птица и човек“. Посета Заводу ових младих истраживача, представљала је и припрему за организацију обележавања Дана животиња (04. октобар) у школи. И за њих је Завод обезбедио пригодан материјал: сет лифлета Из шумске ризнице, док је за опремање кабинета биологије школа добила зидну карту Заштићена природна добра Србије и сет постера о врстама које живе на нашим просторима (дрвенасте врсте, лептири и рибе).

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.