Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод за заштиту природе Србије и Супернатурал – партнерством за природу

Завод за заштиту природе Србије и Супернатурал удружење грађана склопили су споразум о сарадњи на основу којег ће у будућности заједнички реализовати акције усмерене на пројекте очувања и заштите природе.

Успостављеним партнерством, Завод као јединствена републичка стручна установа за заштиту природне баштине, и удружење грађана Супернатурал, које својим вишегодишњим радом мења филозофију живљења у граду и градским целинама враћа природни изглед, ангажоваће се заједнички нарочито на образовању и развијању свести грађана о значају природне баштине, као и развијању културе живљења у складу са неопходним стандардима заштите животне средине и очувања зеленог окружења у урбаној средини.

„Завод је у својој стручној делатности опредељен за сарадњу са различитим организацијама грађана, јер једино на тај начин можемо заиста одговорити потребама да се будућим генерацијама омогући живот у очуваној природи. Вредности које заступа и акције које Супенатурал води, у складу су са пројектима заштите природе, и у том смислу, потписивање споразума о заједничкој сарадњи је дошло као природни израз наших сличних опредељења и заједничких интереса. Радује нас што се овим партнерством отвара простор за нове идеје и акције у образовању и промовисању заштите природе и заштите зелених подручја“, рекао је приликом потписивања Споразума директор Завода Александар Драгишић.

Срђан Станковић, председник Супернатурала, истакао је значај успостављања сарадње са Заводом за заштиту природе Србије, као и са другим сличним организацијама и установама, јер управо повезивањем у заштити животне средине и природе, области едукације и културе, могу се успешније остваривати циљеви овог удружења, унапређење градске средине и здравији и хуманији живот у складу са природом. „Супернатурал парк који је никао на некада крајње девастираном простору Аде Хује за нас је доказ да је могуће да се средина у којој живимо унапреди и усклади са потребама хуманијег живота грађана. Супернатурал парк на Ади Хуји јесте речити пример рекултивације запуштених градских зона, али уједно и простор за реализацију бројних програма едукације међу којима и оних које ћемо реализовати са Заводом. Подршка и стручна помоћ овакве установе свакако ће нам значити као подстрек више, и могућност да развијамо нове програме“, рекао је овом приликом.

Поред начелног оквира сарадње, на овом сусрету договорене су и прве заједничке активности, које ће се односити на укључивање волонтера у оквиру рада Завода. Подстицајем развоја волонтеризма на пројектима заштите природе, створиће се нове могућности за синергију у овој области, а на добробит природе и бољих услова живљења у граду.

Више информација:
Маја Радосављевић, 066/381-480

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.